Slide background
Slide background

Jag vill att Hela kommunen ska ha samma förutsättningar!

Tingsryds kommun

En kommun med potential!

Med framtiden i fokus!

Slide background

Utveckling i Tingsryds kommun

Samarbete över hela kommunen!

Möjligheterna är oändliga

Slide background
Slide background

Attraktivitet

Med Hela kommunens bästa i fokus

Utveckling i alla kommundelar

Låt 2019 bli vårt bästa år hittills

2019 - vårt bästa år

2018 var året när högerpopulismen normaliserades och Sverigedemokraterna släpptes in i värmen av den svenska högern. Det var året när hatet på de sociala medierna blev kutym, det var året när sanning upphörde att vara något viktigt. 2018 var på många sätt ett svart år. Framförallt fick svartmålningen av Sverige genomslag, med beskrivningar av otryggheten i Sverige som värst i världen. 2018 var året när vi helt tappade fotfästet gällande proportioner. Detta samtidigt som den svenska välfärden förmodligen aldrig varit bättre.

Ikväll kommer det svenska folket att bränna åtskilliga miljoner upp bland molnen, samtidigt som många försöker påstå att vårt land står på ruinens brand. De absolut flesta i Sverige har fått en positiv utveckling av sin privatekonomi under 2018. Fler människor än någonsin har ett arbete att gå till. Det råder inte arbetslöshet i Sverige, tvärtom råder det arbetskraftsbrist. Sverige är och förblir ett av världens absolut tryggaste och bästa välfärdsland i världen. Detta oavsett vad alla dysterkvistar och svartmålare försöker intala oss. Sverige är ett framgångsrikt land som jag är oerhört stolt över att vara medborgare i.

Det finns dock ett antal svenskar som gör sitt bästa att misskreditera Sverige. De talar ständigt illa om Sverige och förtalar (med rena lögner) hur läget står till här. Detta är också samma individer som ofta faller in i att prata om ”svenska värderingar” och ”svensk kultur”. Men inget kan väl vara mer osvenskt än att sprida lögner och hat mot vårt kära land. Dessa ”svärje-vänner” är inga patrioter, de anklagar utan samvetskval samhällets hjältar för att vara landsförrädare. Är det några som är landsförrädare så är det just dessa falska ”svärje-vänner”. Nationalism är nämligen inte detsamma som att vara patriot. Nationalism handlar om förakt mot oliktänkande. Nationalism handlar om skapa möjlighet för de högerextremistiska krafterna att påbörja samma nedmontering av demokratin som har satts igång i deras drömland Ungern. I världshistorien hittills har inget gott kommit ur någon nationalistisk agenda. Tvärtom har nationalism enbart skapat misstro och krig.

Jag kan inte påstå att 2018 var ett bra år, året har ökat klyftorna i Sverige, året har skapat motsättningar och tillåtit hatet att bli till drivkraft. Vi har nu alla ett ansvar att göra bättring. Vi måste vägra dessa mörka krafter inflytande och lyfta det vi är bra på, nämligen vår gemenskap och välfärd. Låt oss göra 2019 till ett år av samförstånd, där vi lyfter det positiva och lyfter våra hjältar.

Låt 2019 bli vårt bästa år hittills!
Gott Nytt År!

2018-12-31T15:49:31+00:00december 31, 2018 3:47 e m|

About the Author:

Fritidspolitiker i Tingsryds kommun som utöver förtroendeuppdragen jobbar som behandlingsassistent inom Statens institutionsstyrelse.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram

Foton från Flickr

For privacy reasons Flickr needs your permission to be loaded. For more details, please see our Integritetspolicy.
I Accept