Slide background
Slide background

Jag vill att Hela kommunen ska ha samma förutsättningar!

Tingsryds kommun

En kommun med potential!

Med framtiden i fokus!

Slide background

Utveckling i Tingsryds kommun

Samarbete över hela kommunen!

Möjligheterna är oändliga

Slide background
Slide background

Attraktivitet

Med Hela kommunens bästa i fokus

Utveckling i alla kommundelar

Ett svårt men viktigt vägval

Ulf Kristersson

Jag måste erkänna att jag inte är fullt har läst in mig på alla delar av M + KD:s budget. Det jag sett har dock väckt förvåning hos mig. M + KD:s budget är definitivt ingen Alliansbudget. Det är en budget som är utformad för att passa Sverigedemokraterna. Man växlar ”jämlikhetsflum” mot ”religionsflum”. Man förminskar de liberal värderingarna för att attrahera SD:s antiliberalism.

Hur Alliansen skulle kunna återhämta sig från KD:s och M:s svek mot de liberala värderingarna är för mig en gåta. Alliansen blev med rätta förklarad som död i och med att Ulf Kristersson äskade för SD:s stöd hellre än att söka lösningar utan SD:s inflytande.

Nu gäller det dock att hitta politiska lösningar mellan de partier som fortfarande står upp för mänskliga värderingar. SD är definitivt inte något alternativ i detta, och dessvärre inte heller M eller KD med tanke på deras politiska drift bort från liberala värderingar.

Den som har följt min blogg, och då framförallt innan 2014, kan konstatera att jag har gjort ett stort skifte i mina åsikter. Pre-2014 fanns det inte på min karta att hellre stödja en socialdemokratisk partiledare än en moderat partiledare. Idag har dock Moderaterna svikit den grundläggande liberala människosynen, vilket jag är djupt besviken på dem för. Moderaterna har visat sig att vara ett parti helt utan ideologisk moral. För Moderaterna handlar det enbart om maktbegär. Genom detta maktbegär så bryr sig Moderaterna uppenbarligen inte om risken med att luta sig mot demokratins motståndare för att vinna makt.

Detta är absolut inget jag kan ställa upp på. Därför hoppas jag att Centerpartiet ser till att nå framgång i en förhandling om regeringsmakten med Socialdemokraterna. Om nu bara Socialdemokraterna släpper sitt stöd till Vänsterpartiet och väljer att gå fram med ett regeringsalternativ på egen hand, utan Miljöpartiet, så ser jag definitivt det som ett möjligt alternativ att göra upp med Socialdemokraterna och släppa fram en sådan regering.

Det viktigaste av allt är dock att vi lyckas sätta stopp för den högerextrema utvecklingen som både Moderaterna och Kristdemokraterna har fallit för.

2018-12-22T16:55:32+00:00december 21, 2018 7:10 e m|

About the Author:

Fritidspolitiker i Tingsryds kommun som utöver förtroendeuppdragen jobbar som behandlingsassistent inom Statens institutionsstyrelse.

Leave A Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Instagram

Foton från Flickr

For privacy reasons Flickr needs your permission to be loaded. For more details, please see our Integritetspolicy.
I Accept